Insändare i Ystan 10/3 | Sverigedemokraterna i Tomelilla

Insändare i Ystan 10/3

Miljöpartiets Rysslands- kopplingar – vad hände sen?

För inte allt för länge sedan hade Sverigedemokraterna en anställd som köpte ett hus av en person som hade en fru som jobbade på ryska skatteverket.

Att han hade skrivit artiklar i dags- och kvällstidningar som var starkt kritiska till Putin, gjorde ändå att han var länken till att Sverigedemokraterna skulle ha starka kopplingar till Ryssland. Media på alla håll och kanter skrev spaltmetrar om detta. Vi Sverigedemokrater blev anklagade i riksdagen för att gå Putins ärende. Padma Schrewelius skrev på ledarsidorna i Ystads Allehanda om detta, och många fler. Jag tackar ödmjukast för att jag fick in ett svar på det.

Miljöpartisten har blivit avskedad förr, när bara ytliga säkerhetsprövningar gjorts mot honom. Han har anordnat möten med partikolleger och bjudit in anställda från ryska ambassaden och ryska tjänstemän. Ändå har han inte blivit uthängd i pressen. Det blev vår person, fast han levde under skyddad identitet för att han bland annat kritiserat Ryssland. Vem är denna miljöpartist? I vårt fall målades det upp stort på små indicier, det fanns bara en massa påstående som aldrig ledde till något konkret.

Ändå blev det en lång följetong av det hela. Men miljöpartisten har riktiga kopplingar, ändå är media nästan knäpptysta.

Medialt har dessa två händelser varit väsensskilda. Media har inte varit direkt objektiva i dessa två händelser. Samma gäller vad som hänt i riksdagen och varken statsminister eller partiledare har kommenterat detta. Konstigt att ett regeringsparti med så tydliga röda kopplingar och svängdörrar för islamister tillåts komma undan så här. Vad är det som händer i vårt samhälle?

Per Gustafsson SD Tomelilla